Skip to content

Nettverksbygging på LinkedIn – en guide

Det blir mer og mer viktig å være på nett og da kanskje spesielt når det kommer til jobb og arbeidsliv. Derfor har LinkedIn hatt stor suksess de siste årene. Det virker kanskje som en stor oppgave å begynne å bygge et nettverk på LinkedIn, men i denne artikkelen skal vi fortelle deg hvordan du kan få mest mulig ut av denne hjemmesiden. Her er det nemlig mange tips og triks for å få det nettverket du ønsker deg.

Profilen din

For at du skal være attraktiv for andre å ha i nettverket sitt er det absolutt nødvendig for deg å ha en profil som er visuelt fin å se på. I tillegg bør den være utfyllende. Derfor anbefaler vi at du går igjennom din egen profil først, oppdatert jobber, finner et profesjonelt bilde og prøver å være så utfyllende og ren som mulig. Dette gjør at potensielle hodejegere også mye lettere kan finne profilen din.

Etter at du har fylt inn profilen din har du flere muligheter for hvordan å bygge ditt nettverk. Det vi anbefaler først, er å linke kontoen din opp mot e-posten din. Da kan du sende forespørsel til alle du har utvekslet e-post med om å være med i ditt LinkedIn-nettverk. Hvis de ikke er medlem på LinkedIn vil de da får en invitasjon til å bli med. Dette er den beste måten å starte på.

Vedlikehold

Det er viktig å vedlikeholde profilen sin på LinkedIn. Da skjønner nettverket ditt at du er aktiv og at du gjerne er åpen for henvendelser og forespørsler. En måte å være aktiv på, er å endre statusen under navnet ditt jevnlig, slik at menneskene i nettverket ditt vet hva du holder på med. Søker du ny jobb kan du skrive dette, eller holder du på med et prosjekt – skriv det. Dette kan også bli synlig for hodejegere som søker nye ansatte.

Du kan også selvsagt oppsøke andre mennesker på LinkedIn, spørre og tips og råd i forhold til hvordan å få jobb i deres bransje eller bare bygge nettverk. Det kan lønne seg å trykke seg inn på dine tidligere arbeidsplasser for å finne gamle kollegaer. Meld deg inn i grupper som diskuterer temaer du liker, da dette kan føre til at du bygger et nettverk innenfor en interesse som kanskje kan gå fra å være en hobby til å være en jobb.

Muligheter

Det finnes utrolig mange muligheter, da kanskje spesielt på LinkedIn. Det kan lønne seg å finne det som passer aller best for din bransje. Noen er mer aktive i statuslinjen, mens andre utveksler informasjon i grupper. Du kan også følge bedrifter du synes er interessante og bygge et solid nettverk på denne måten. Det er viktig at du holder deg oppdatert på hva som skjer i din bransje og dette er lett å gjøre på LinkedIn.

Det finnes en rekke guider du kan følge for å få mest mulig ut av LinkedIn, men vi anbefaler deg også å følge magefølelsen. Vi tenker også at det kan være positivt om du tar kontakt med andre via plattformen. Du kan skrive gode skussmål om andre og de vil gjøre det samme for deg. Så lenge du bygger profilen din vil nettverket ditt vokse og vokse. Vi anbefaler også at du går igjennom «folk du kanskje kjenner» én gang i uken.

Oppsummering

I denne artikkelen har vi forklart deg hvordan du kan bygge nettverk på LinkedIn. Det viktigste er at du har en solid profil som er innbydende, da dette vil trekke mer folk mot deg. Inviter venner og kjente til å bli med. Bli medlem i nettverk som du er interessert i, start diskusjoner og vær aktiv. Legg til folk i samme bransje – kanskje du får napp? Vær aktiv minst én gang i uka og legg til flere kontakter. Lykke til!