Skip to content

Hvordan forbedre LinkedIn-profilen sin?

På LinkedIn kan du finne din nye arbeidsgiver, nye samarbeidspartner eller bygge det nye nettverket ditt. Derfor er det viktig å gjøre et godt inntrykk, selv om det hele er virtuelt. Profilen din på LinkedIn avgjør førsteinntrykket. Akkurat som du skulle hatt et fysisk intervju, fungerer profilen din på LinkedIn på samme måte. Og siden førsteinntrykk er avgjørende, er det utrolig viktig at du gjør et godt inntrykk. Velg et profilbilde som er profesjonelt og av høy kvalitet. Profiler med profilbilde får ofte flere visninger og kan ha mye å si for hvordan potensielle samarbeidspartnere oppfatter deg. Bildet skal være profesjonelt, gjerne med nøytral bakgrunn.

I tillegg til bilde, bør du tenke over hvordan du skal introdusere deg selv. Hva er du mest god til og brenner for? Bruk header til å presentere deg selv med noen få ord. Du har plass til kun et par ord så bruk de godt. Et eksempel kan være, «Product Manager – Social Media – Paris». Header skal gjerne være så personlig som mulig, slik at den blir unik og gjør at du vil skille deg ut fra de andre potensielle kandidater. Prøv å la være å bruke generelle ord som «erfaren», da CV-en vil snakke for seg selv og dette kun vil virke som tomme ord.

Vær tilgjengelig

Er du på utkikk etter ny jobb eller ny samarbeidspartner? Eller ønsker du bare å være synlig og utvide nettverket ditt? Uansett grunn, å være lett tilgjengelig vil lønne seg. Pass på at du har en e-postadresse du kan bli kontaktet på, gjerne en jobb-e-post. Om du ikke har en ren business e-post (e-postadresse som ikke inneholder for eksempel Yahoo eller Gmail i seg), så bør den du bruker virke profesjonell. Unngå å bruke en e-postadresse som kan virke useriøs, som for eksempel «batman96oslo@gmail.com». Du vil gjerne skape et godt inntrykk, derfor er det lurt å tenke over detaljer.

Vær aktiv på plattformen og logg deg på ofte for å holde deg oppdatert. LinkedIn fungerer som de andre sosiale plattformene som Instagram og Facebook, så her lønner det seg å være aktiv. Jo mer aktiv du er, jo mer synlig kan du bli for de andre. Publiser relevante og verdifulle innlegg, kommenter og «like» andre sine innlegg, enten i offentlige eller i private grupper. Selv om LinkedIn kan ligne på vanlige sosiale plattformer, er LinkedIn en business-orientert plattform. Dermed er det lurt å tenke to ganger før du poster noe der. Du vet aldri hvem kommer innom profilen din.

Oppdater CV-en

Startet i en ny jobb eller sluttet i jobben? Få det med på CV-en! Det er viktig å unngå å ha hull i eller mangelfull informasjon på CV-en. Utfyll CV-en med all relevant informasjon som år, arbeidsplass eller utdanning. Mange arbeidsgivere vil mest sannsynlig kvalitetssikre CV-en din, så det er viktig at CV-en er godt skrevet og oppdatert med all relevant informasjon. I tillegg er det viktig å ha med et par referanser. Disse kan enten være fra arbeidsgivere, kunder eller professorer. Referanser øker kvaliteten av din CV og beviser kompetansen du har i din ekspertise. Ikke være redd for å samle på referanser, de vil styrke din profil.

Slett irrelevant informasjon fra CV-en. Er du for eksempel en grafisk designer med flere års erfaring, så er det mest sannsynlig uaktuelt å ha restaurantjobben du hadde som 19-åring på toppen av CV-en. Legg kun til prosjekter og jobber som er relevante for din ekspertise, og fokuser på å fremheve dette fremfor andre irrelevante jobber. Selv om du blir fristet av å ta med alle jobbene du har hatt for å vise til din erfaring, så vil ikke servitørjobben ha mye med grafisk design å gjøre. Restauranterfaringen vil ikke spille noen rolle når en potensiell arbeidsgiver er interessert i å ansette deg som grafisk sjef.